Centrul cultural catehetic

 

 

 


Icoana zilei

Legături

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Copilul-minune“ al muzicii clasice şi contemporane

Primul concert al anului 2010 al Orchestrelor Naţionale Radio, susţinut de tânărul Matei Bucur Mihăescu, în dublă ipostază de pianist şi compozitor, va avea loc în luna ianuarie, la Sala Radio. Programul concertului cuprinde integral compoziţii de Matei Bucur Mihăescu şi îi are ca solişti, alături de compozitor (pian), pe instrumentiştii Ioana Cristina Goicea (vioară), Teodora Iliescu (flaut), Florian Radu (trombon), Ştefan Cazacu (violoncel) şi Silviu Albei (trompetă).

La reuşita evenimentului îşi dau concursul Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Radu Postăvaru şi Corul Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia.

Născut la 30 ianuarie 1995, pianistul şi compozitorul de muzică clasică Matei Bucur Mihăescu este considerat, la 15 ani, „copilul-minune al muzicii clasice româneşti contemporane“, fiind deja recunoscut ca un fenomen - un talent muzical complex, de excepţie, atât în arta interpretativă, cât şi în cea a compoziţiei.

Matei Bucur Mihăescu este elev în clasa a IX-a la Liceul de muzică „George Enescu“ din Bucureşti - secţia pian. Ca pianist abordează lucrări cu stiluri variate şi cu grad ridicat de dificultate din creaţiile compozitorilor clasici, moderni şi contemporani. În calitate de compozitor are peste 40 de creaţii pentru pian, orchestră, cor şi diverse formule instrumentale care au fost interpretate pe scene de primă mărime de peste 50 de artişti de prestigiu sub bagheta unor mari maeştri dirijori.

Pentru activitatea deosebită în domeniul artei interpretării pianistice şi al compoziţiei i-au fost decernate Trofeul Casei de producţie Rollywood pentru muzică, Premiul de excelenţă al Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali şi Titlul de „mic ambasador“ al culturii româneşti în lume oferit de Ministerul Afacerilor Externe. Laureat al unor numeroase concursuri de interpretare naţionale şi internaţionale, a primit o bursă la Viena, a urmat cursuri de măiestrie artistică cu iluştrii muzicieni din Austria, Germania, Japonia, Israel, având la activ numeroase propuneri pentru a-şi desăvârşi studiile la prestigioase universităţi de muzică din străinătate, conform Agerpres.

Sursa: Ziarul Lumina

Vizita la Centrul pentru persoane varstnice

Copiii din corul Sf. Ana al parohiei noastre au facut o vizita batraneilor de la Centrul pentru...

Corul de copii Sf. Ana la Radio

Vineri, 12 martie 2013, copilasii din corul Bisericii Sf. Ana au participat la inregistrarea unei...

Pelerinaj la Manastirea Barsana

Parohia Sf. Ana organizeaza, in data de 13 aprilie, un pelerinaj la Manastirea Soborul Sf. 12...


 

Noutati Editoriale


Să reascultăm...
construimcatedrala.ro