Centrul cultural catehetic

 


 


 


  

Icoana zilei

Legături


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 

 

 

 

 

„Copilul-minune“ al muzicii clasice și contemporane

Primul concert al anului 2010 al Orchestrelor Naționale Radio, susținut de tânărul Matei Bucur Mihăescu, în dublă ipostază de pianist și compozitor, va avea loc în luna ianuarie, la Sala Radio. Programul concertului cuprinde integral compoziții de Matei Bucur Mihăescu și îi are ca soliști, alături de compozitor (pian), pe instrumentiștii Ioana Cristina Goicea (vioară), Teodora Iliescu (flaut), Florian Radu (trombon), Ștefan Cazacu (violoncel) și Silviu Albei (trompetă).

La reușita evenimentului își dau concursul Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Radu Postăvaru și Corul Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia.

Născut la 30 ianuarie 1995, pianistul și compozitorul de muzică clasică Matei Bucur Mihăescu este considerat, la 15 ani, „copilul-minune al muzicii clasice românești contemporane“, fiind deja recunoscut ca un fenomen - un talent muzical complex, de excepție, atât în arta interpretativă, cât și în cea a compoziției.

Matei Bucur Mihăescu este elev în clasa a IX-a la Liceul de muzică „George Enescu“ din București - secția pian. Ca pianist abordează lucrări cu stiluri variate și cu grad ridicat de dificultate din creațiile compozitorilor clasici, moderni și contemporani. În calitate de compozitor are peste 40 de creații pentru pian, orchestră, cor și diverse formule instrumentale care au fost interpretate pe scene de primă mărime de peste 50 de artiști de prestigiu sub bagheta unor mari maeștri dirijori.

Pentru activitatea deosebită în domeniul artei interpretării pianistice și al compoziției i-au fost decernate Trofeul Casei de producție Rollywood pentru muzică, Premiul de excelență al Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali și Titlul de „mic ambasador“ al culturii românești în lume oferit de Ministerul Afacerilor Externe. Laureat al unor numeroase concursuri de interpretare naționale și internaționale, a primit o bursă la Viena, a urmat cursuri de măiestrie artistică cu iluștrii muzicieni din Austria, Germania, Japonia, Israel, având la activ numeroase propuneri pentru a-și desăvârși studiile la prestigioase universități de muzică din străinătate, conform Agerpres.

Sursa: Ziarul Lumina

Actualități și Evenimente

Vizita la Centrul pentru persoane varstnice

Copiii din corul Sf. Ana al parohiei noastre au facut o vizita batraneilor de la Centrul pentru...

Corul de copii Sf. Ana la Radio

Vineri, 12 martie 2013, copilasii din corul Bisericii Sf. Ana au participat la inregistrarea unei...

Pelerinaj la Manastirea Barsana

Parohia Sf. Ana organizeaza, in data de 13 aprilie, un pelerinaj la Manastirea Soborul Sf. 12...


Noutăți Editoriale

Să reascultăm...

construimcatedrala.ro